Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Orbán: Terjed a Zuschlag-model
  2007-09-28 18:51:57, péntek
 
 
Orbán: Terjed a Zuschlag-modell - meg fogják szüntetni a jogellenes biztosítókat
Forrás: orbanviktor.hu 2007. szeptember 27. 19:51 gondola

"Szeretném szelíden, egyértelműen, megértően, de világosan elmondani és megüzenni a befektetőknek, a reformban érdekelt üzleti köröknek: ha a Fidesz felhatalmazást kap a választópolgároktól az ország irányítására, akkor mi a több-biztosítós rendszert fel fogjuk számolni".

"A Zuschlag-modell válik általánossá a kormányzati munka minden területén" - jelentette ki Orbán Viktor. Rámutatott: először azt tudtuk meg, hogy az ifjúsági pénzeket tüntette el a kormány, most pedig kiderült, hogy az Európai Unióból érkező pénzeket is a Zuschlag-modell alapján osztják el, azaz azokat a forintokat, amelyeket az EU Magyarország polgárainak szánt, jól láthatóan megcsapolják, eltűntetik kormányzati körökben. "Az ilyen modelleknek az a lényege, hogy fejétől bűzlik a hal, felülről lefelé épített korrupciós rendszerről van szó" - jelentette ki a Fidesz elnöke.

"Ha jól megnézzük, hogy miről szól a társadalombiztosítás átalakítása, akkor azt mondhatjuk, hogy Zuschlag-modell van kiépülő félben a TB-rendszerben is. Az a megállapodás, amelyet a két koalíciós párt kötött, semmilyen szakmai elemet nem tartalmaz, egyetlen törekvés hatja át: hogyan lehet hozzáférni a TB pénzügyi alapjaihoz, hogyan lehet azt nyílt vagy burkoltabb formában magánosítani, és jól körülhatárolható üzleti csoportok érdekeltségeibe juttatni? Ifjúsági pénzek, EU-s pénzek, TB-átalakítás: mind ugyanaz a modell, amely rendszert most még Zuschlag-modellnek nevezhetünk. Majd később meglátjuk, hátha méltóbb névről is el lehet nevezni ezt a rendszert" - jelentette ki Orbán Viktor.

Napról napra láthatjuk, hova süllyeszti a kormányzati elit Magyarországot, hogyan gyengül Magyarország, hogyan élősködik mindannyiunkon a kormányzati elit, amely a valóságos bajokat képtelen orvosolni, működésével leginkább újabb bajokat idéz elő, s közben minden pénzt, amihez csak hozzáfér, eltűntet - mondta.

A társadalombiztosítás átalakításáról szóló koalíciós paktummal kapcsolatban az első, amit le kell szögezni: erre senki nem adott a kormánynak felhatalmazást, és a szocialisták választási programja egyértelműen az egybiztosítós társadalombiztosítást tartalmazta. "Senki nem hatalmazta fel a szocialista pártot arra, hogy az SZDSZ 5 százaléknyi támogatottságot kapott programját az ország programjává tegye" - szögezte le a Fidesz elnöke.

Mint mondta, a társadalombiztosítási rendszer megváltoztatásával kapcsolatban be kellett volna vonni a betegszervezetek képviselőit, amely érinti az orvosi kamarát, az egészségügyben dolgozókat és szakszervezeteiket, a kórházakat, az intézményfenntartókat, az önkormányzatokat. "Ehhez képest csak egyetlen szereplőt engedtek a tárgyalóasztalhoz ülni: a leendő befektetőket. Ebből teljesen világos, hogy ez az átalakítás csak és kizárólag a mi pénzünkhöz hozzájutni akaró tőkéscsoportokkal történő megállapodást viseli magán" - mutatott rá Orbán Viktor, hozzáfűzve: a Fidesz mindent meg fog tenni azért, hogy ennek a koalíciós paktumnak a megvalósítását megakadályozza.

A Fidesz elnöke leszögezte: ha mégsem sikerülne megakadályozni, akkor annak több súlyos következménye is lehet. Először is az, hogy mindenkinek több járulékot kell majd fizetnie, lévén hogy az egybiztosítós rendszer esetén a költségeknek a 2 százalékát teszik ki az adminisztrációs és működési költségek, míg magánbiztosítók esetében ez 20 százalékra is felmehet. Másodszor a több biztosítós rendszer szociálisan érzéketlen, ezért a szociális válság mélyüléséhez vezet. Harmadrészt az egyre hosszabb várólistákon előrébb lehet jutni annak, aki fizet, negyedrészt fel kell készülni arra, hogy újabb kórházak fognak megszűnni, mert a hasznot nem hozó kórházakat és intézményeket az új biztosítótársaságok nem fogják bevonni a működési körbe. Ötödrészt nem lehet majd szabadon orvost választani, hiszen ha az orvos nem kötött szerződést az adott biztosítóval, akkor a biztosító nem fogja fedezni a kiadásokat.

Orbán Viktor mindezek után leszögezte: ez a tervezett intézkedés emberiességi szempontból elfogadhatatlan változás, nincs semmilyen összhang a több-biztosítós modell és az ország valóságos anyagi helyzete között, és olyan változásokat indít el az egészségügyben, ami odavezet, hogy a szegények még szegényebbek, a beteg még betegebbek, a gazdagok még gazdagabbak, a gazdagok egészségesebbek lesznek. Ez szöges ellentétben áll azzal az értékrenddel és felfogással, amivel a Fidesz szolgálni próbál a magyar parlamentben és köztársaságban, ezért ellenzi ezeket az intézkedéseket - jelentette ki Orbán Viktor.

"Szeretném szelíden, egyértelműen, megértően, de világosan elmondani és megüzenni a befektetőknek, a reformban érdekelt üzleti köröknek: ha a Fidesz bármikor a közeljövőben felhatalmazást kap a választópolgároktól az ország irányítására, akkor mi a több-biztosítós rendszert fel fogjuk számolni, és vissza fogunk térni a szociálisan érzékeny, a szociális felelősségnek megfelelő egybiztosítós, nemzeti kockázati közösség rendszeréhez" - szögezte le a Fidesz elnöke.

Kérdésre válaszolva Orbán Viktor elmondta: az országban bármerre járva, uniós pályázatokat beadó vállalkozókkal és önkormányzatokkal beszélve eddig is tudni lehetett, hogy az uniós pénzek elosztása nyakig úszik a korrupcióban. "Az országon nem látszik, hogy hova tűnnek a Magyarország polgáraihoz - nem pedig a kormányhoz - érkező uniós pénzek. Erre a kérdésre csak egy válasz van: ezeket a pénzeket eltűntetik. Egyre több látható példáját látjuk, hogy nem egyszerűen eseti ügyekről van szó, hanem országosan kiépített rendszerről. Ha az Ifjúsági Minisztériumban rendszeresen el lehetett lopni a pénzeket, miből gondoljuk, hogy a többi minisztériumban nem ez a helyzet?" - tette fel a kérdést a Fidesz elnöke.

Mint mondta, a vak is látja, hogy a baloldalon egy olyan politikai átalakulás történt az elmúlt 3-4 évben, aminek az az eredménye, amit most tapasztalunk. "A régi baloldal idejében a problémák nagyságrendileg sem voltak mérhetőek ahhoz a problémahalmazhoz, mint a mostani új baloldal idején. A korrupció mindig a kormányozhatatlanságnak, a bandériumoknak, a rablócsapatoknak a megjelenésében tűnik fel. Ez a pontos látlelete annak, amiben ma Magyarország él, és amiből ki kell jutnia" - jelentette ki Orbán Viktor.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rablócsapatoknak, körülhatárolható, önkormányzatokat, betegszervezetek, nagyságrendileg, elfogadhatatlan, adminisztrációs, minisztériumban, magánbiztosítók, érdekeltségeibe, támogatottságot, egészségesebbek, felhatalmazást, megvalósítását, átalakításáról, vállalkozókkal, megjelenésében, egészségügyben, köztársaságban, intézkedéseket, bandériumoknak, megakadályozza, magyarországot, mindannyiunkon, megakadályozni, felelősségnek, egybiztosítós, befektetőknek, megállapodást, következménye, intézményeket, magyarország, mélyüléséhez, változásokat, szegényebbek, megcsapolják, jogellenes biztosítókat, reformban érdekelt, ország irányítására, több-biztosítós rendszert, kormányzati munka, ifjúsági pénzeket, ilyen modelleknek, kormányzati elit, valóságos bajokat, kormánynak felhatalmazást, szocialisták választási, szocialista pártot, ország programjává, betegszervezetek képviselőit, orvosi kamarát, egészségügyben dolgozókat, Orbán Viktor, Európai Unióból, Ifjúsági Minisztériumban,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Miért nem menti meg Jézus...  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Irgalom és ítélet  Bella István: Zsoltár  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  A Mester kezének érintése  Bella István: Zsoltár  Gábor Dénes gondolata  Két ember becsülete  Volt egy...  A Mester kezének érintése  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam Krisztina b...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Tehetségtelen gyerek nincs.  Mosolyogtál már ma?  A keserű igazság  Gábor Dénes gondolata  Jó éjt  Facebookon kaptam  Ébredj  Beney Zsuzsa  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Föld napja április 22  Jó éjt  Föld napja április 22  Bizonyos kulturális szint nélk...  A Mester kezének érintése  Aki szeret, annak senki sem id...  Föld napja április 22  Ahogy emelkedik a rezgés...  Föld napja április 22  Rögtön puha Mézes Krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Életművészet  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  A Föld napja  Amit átélünk,  Föld napja április 22  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  A Gömb  Facebookon kaptam Krisztinától  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam Krisztinától  Bella István: Zsoltár  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Föld napja április 22  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Maradék idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Két ember becsülete  Jó éjt  Jó éjszakát  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A végzet az  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
jogellenes biztosítókat, reformban érdekelt, ország irányítására, több-biztosítós rendszert, kormányzati munka, ifjúsági pénzeket, ilyen modelleknek, kormányzati elit, valóságos bajokat, kormánynak felhatalmazást, szocialisták választási, szocialista pártot, ország programjává, betegszervezetek képviselőit, orvosi kamarát, egészségügyben dolgozókat, tárgyalóasztalhoz ülni, leendő befektetőket, átalakítás csak, koalíciós paktumnak, megvalósítását megakadályozza, egybiztosítós rendszer, több biztosítós, szociális válság, egyre hosszabb, működési körbe, adott biztosítóval, tervezett intézkedés, több-biztosítós modell, ország valóságos, gazdagok egészségesebbek, magyar parlamentben, közeljövőben felhatalmazást, szociálisan érzékeny, szociális felelősségnek, országban bármerre, uniós pénzek, kérdésre csak, pénzeket eltűntetik, többi minisztériumban, olyan politikai, régi baloldal, problémák nagyságrendileg, korrupció mindig, megjelenésében tűnik, pontos látlelete, rablócsapatoknak, körülhatárolható, önkormányzatokat, betegszervezetek, nagyságrendileg, elfogadhatatlan, adminisztrációs, minisztériumban, magánbiztosítók, érdekeltségeibe, támogatottságot, egészségesebbek, felhatalmazást, megvalósítását, átalakításáról, vállalkozókkal, megjelenésében, egészségügyben, köztársaságban, intézkedéseket, bandériumoknak, megakadályozza, magyarországot, mindannyiunkon, megakadályozni, felelősségnek, egybiztosítós, befektetőknek, megállapodást, következménye, intézményeket, magyarország, mélyüléséhez, változásokat, szegényebbek, megcsapolják, várólistákon, megállapodás, biztosítóval, emberiességi, költségeknek, rendszeresen, befektetőket, értékrenddel, egyértelműen, irányítására, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5712
  • e Hét: 19942
  • e Hónap: 31053
  • e Év: 184549
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.